Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si připravíme dresink. Rozmixujeme ančovičky se strouhaným parmezánem a trochou vody. Pak přidáme majonézu, hořčici, česnek, opepříme a znovu krátce promixujeme nebo promícháme metličkou v misce. 2. Krutony: Z toastového chleba okrájíme kůrku a zbytek nakrájíme na malé pravidelné kostičky, které dáme na plech a usušíme je v troubě při cca 100°C, dokud nebudou křupavé. Na větší části pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje nebo másla, ve kterém rozmícháme nastrouhaný česnek a prohodíme na něm připravené krutony.
Oprané a osušené listy římského salátu překrájíme na širší nudle a dobře promícháme s dresinkem. V misce nebo na talíři salát dozdobíme plátky parmezánu a posypeme česnekovými krutony.
Pokud chceme, aby obsahoval i maso, kuřecí prsa si nakrájíme, okořeníme a orestujeme na olivovém oleji a dáme je rovněž navrch salátu.