Dresink
- vejce 1 kus
- worcesterová omáčka 1 dávka
- hořčice 1 lžička
- citronová šťáva 1 lžíce
- olej 180 ml
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Plech vyložit plech pečicím papírem, na něj položit plátky slaniny a upéct v troubě do křupava. Po upečení nechat slaninu vystydnout a nalámat do misky.
2. Nakrájet bagetu na plátky a opět zapéct v troubě do zlatova, ještě teplé potřít česnekem. Do mixéru rozklepnout syrové vejce, přidat worcesterskou omáčku, hořčici a citronovou šťávu. Pustit mixér a pomalu přilévat olej, podle chuti osolit a opepřit. Kuřecí prsíčka nakrájet na menší kousky osolit, opepřit a orestovat nebo ogrilovat.
Římský salát omýt, osušit a natrhat na malé kousky. Přidat slaninu, dresink, kuřecí maso. Na závěr ozdobit hoblinkami parmezánu a podávat s bagetou, kterou můžeme v podobě krutony nasypat na salát.