Knedlíčky
- mleté maso 500 g
- rýže 2 ML
- petrželka hrst
- strouhanka 2 PL
- čubrica 2 špetky
- muškátový oříšek špetka
- sůl
- vejce 1
- pepř
Základ polévky
- rajče 1
- mrkev 1
- cibule 1
- paprika 1/2
- bobkový list 2
- nové koření 3 kuličky
- vejce 3
- stroužek česneku 1
- zakysaná smetana
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Vše důkladně promícháme, vytvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu, pak vyválíme v mouce a odložíme stranou. V kastrolku zpěníme cibulku.
- Až začne zlátnout, přidáme všechny ostatní ingredience. Vše lehce osmahneme do hněda, zalijeme vodou a necháme vařit. Až začne polévka vřít, přidáme masové kuličky.
- Polévka je hotová, když bude měkká rýže. Přidáme 2-3 vajíčka a už nemícháme. Polévku nalijeme do talířů a můžeme přidat zakysanou smetanu podle chuti.
Autor receptu: Anife Hassan Vyskočilová