Vrstva cheesecake
- vejce 2 ks
Head
- mouka 110 g
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 170°C. Pekáč o rozměrech 33x23x5 cm vyložíme pečicím papírem.
Začneme s vrstvou brownies.Nalámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Zatím utřeme máslo s cukrem a po jednom vmícháme vejce. Postupně přidáváme mouku a nakonec rozpuštěnou čokoládu. Pořádně promícháme a těsto přemístíme do připraveného pekáče. Povrch uhladíme.
Pokračujeme s vrstvou cheesecake.V robotu na nejnižší rychlost mícháme krémový sýr s cukrem a vanilkou. Po jednom přidáváme vajíčka. Když je směs hladká, opatrně - nejlépe lžící - ji nalijeme na vrstvu brownies.Pečeme v předehřáté troubě 30-40 minut, až je povrch cheesecaku téměř pevný. Necháme zcela vychladnout a poté - nejlépe přes noc –dáme vychladit.
Před podáváním připravíme šlehačkovou vrstvu.Smetanu s cukrem vyšleháme dotuha a zlehka vmícháme maliny. Krém navrstvíme na browniescheesecakea vršek ozdobíme malinami.