návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Brownies z pánve

Hodnoceno: 8x
4 porce
do 1 hodiny
Brownies z pánve
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Brownies z pánve
Do brownies, rozplývající se čokolády přeměněné do jakýchsi řezů z plechu, jsme se zamilovali už dávno. Zalíbila se nám ale i jejich podoba ve stylu „vše z jedné pánve a jezte to lžící“ z dílny australské gastrobohyně Donny Hay.

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Rum a rozinky dejte do kastrůlku a na středním plameni uveďte do varu. Přidejte javorový sirup, polovinu čokolády a promíchávejte, až se čokoláda rozpustí.
  2. Mouku, prášek, cukr, kakao, vejce, mléko, máslo, vanilku, zbylou čokoládu a rozinkovou směs dejte do velké mísy a promíchejte. Směs rozdělte do dvou silnostěnných ohnivzdorných pánviček o objemu 500 ml.
  3. Pánvičky postavte na plech, vložte do trouby a pečte 20 až 22 minut nebo až budou brownies na dotek pružné.

PRIMA TIP: V žádném případě se neobávejte, že tyhle příjemně alkoholové brownies nemůžete péct v pekáčku. Mění se ale doba pečení. Směs přesuňte do čtverhranné formy 20 x 20 cm, vyložené papírem na pečení a brownies pečte 55 minut až 1 hodinu. Nechte je vychladnout ve formě. Ať tak či tak, jakýkoliv alkohol se během pečení odpaří, takže je klidně můžete podávat dětem.

Brownies z pánve  Foto: Brownies z pánve; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Související témata: brownies , čokoláda , Sladké