Najděte si recept
Na co máte chuť?

Brownies z pánve
Do brownies, rozplývající se čokolády přeměněné do jakýchsi řezů z plechu, jsme se zamilovali už dávno. Zalíbila se nám ale i jejich podoba ve stylu „vše z jedné pánve a jezte to lžící“ z dílny australské gastrobohyně Donny Hay.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- Rum 80 ml
- tmavé rozinky 75 g
- Javorový sirup 2 lžíce
- tmavá čokoláda, nasekaná 400 g
- hladká mouka 185 g
- Kypřicí prášek 2 lžičky
- cukr krupice 165 g
- holandské kakao 25 g + k podávání
- Vejce 2 ks
- Mléko 180 ml
- máslo, nakrájené 125 g
- vanilkový extrakt 1 lžička
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 160 °C. Rum a rozinky dejte do kastrůlku a na středním plameni uveďte do varu. Přidejte javorový sirup, polovinu čokolády a promíchávejte, až se čokoláda rozpustí.
- Mouku, prášek, cukr, kakao, vejce, mléko, máslo, vanilku, zbylou čokoládu a rozinkovou směs dejte do velké mísy a promíchejte. Směs rozdělte do dvou silnostěnných ohnivzdorných pánviček o objemu 500 ml.
- Pánvičky postavte na plech, vložte do trouby a pečte 20 až 22 minut nebo až budou brownies na dotek pružné.
PRIMA TIP: V žádném případě se neobávejte, že tyhle příjemně alkoholové brownies nemůžete péct v pekáčku. Mění se ale doba pečení. Směs přesuňte do čtverhranné formy 20 x 20 cm, vyložené papírem na pečení a brownies pečte 55 minut až 1 hodinu. Nechte je vychladnout ve formě. Ať tak či tak, jakýkoliv alkohol se během pečení odpaří, takže je klidně můžete podávat dětem.
Brownies z pánve; foto: L.A. CREATIVE FOOD