Suroviny
- rum 80 ml
- sušené rozinky 75 g
- javorový sirup 2 lžíce
- tmavá čokoláda (nasekaná) 400 g
- hladká mouka 185 g
- cukr krupice 165 g
- kakao 25 g + k podávání
- vejce 2 ks
- mléko 180 ml
- máslo 125 g
- vanilkový extrakt 1 lžička
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 160 °C. Rum a rozinky dejte do kastrůlku a na středním plameni uveďte do varu. Přidejte javorový sirup, polovinu čokolády a promíchávejte, až se čokoláda rozpustí.
- Mouku, prášek, cukr, kakao, vejce, mléko, máslo, vanilku, zbylou čokoládu a rozinkovou směs dejte do velké mísy a promíchejte. Směs rozdělte do dvou silnostěnných ohnivzdorných pánviček o objemu 500 ml.
- Pánvičky postavte na plech, vložte do trouby a pečte 20 až 22 minut nebo až budou brownies na dotek pružné.