Na ozdobu
- čokoláda 55 g
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 170–200 °C. Formu 20 x 20 cm vymažeme a vysypeme. Máslo s čokoládou rozehřejeme a přelijeme do mísy. K roztavené čokoládě s máslem přidáme cukr, vanilkový cukr, sůl, kvalitní kakaový prášek, mascarpone a vejce. Dobře společně promícháme. Nakonec do základu těsta přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Mícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Můžeme přidat trošku mléka.
Brownies s mascarpone pečeme asi 35 minut. Zkoušíme však špejlí, těsto se nesmí na špejli lepit. Moučník necháme vychladnout. Mascarpone promícháme s vanilkovým cukrem a potřeme vychladlé brownies. Pocákáme rozehřátou čokoládou. Brownies s mascarpone po ztuhnutí krému nakrájíme a podáváme.