Bramborový salát
- zelenina - -
Řízek
- vejce 2-3 ks
- strouhanka - -
Bramborový salát
- vejce 5 ks
Řízek
- sůl - -
Naložené maso
- kmín 1 lžička
Bramborový salát
- sůl - -
Naložené maso
Postup přípravy
Na bramborový salát si uvaříme brambory ve slupce, které necháme vychladnout, poté nakrájíme na kostičky. Zeleninu slijeme, necháme okapat a podle potřeby pokrájíme na menší kousky. Cibuli, uvařená vajíčka a sterilované okurky nakrájíme nadrobno. Vše vložíme do mísy, přidáme majonézu a dochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme a necháme v chladničce rozležet alespoň dvě hodiny.
Řízek: Plátky vepřové pečeně obalíme nejdříve v hladké mouce, osolených a opepřených rozšlehaných vejcích a osmažíme z obou stran na oleji.
Naložené maso: Plátky vepřové pečeně naložíme do marinády ze všech výše uvedených ingrediencí a necháme rozležet dny v ledničce, poté osmažíme na oleji.