Suroviny
- špagety 1 balení
- zelený chřest 1 svazek
- avokádo 1/2 ks
- česnek 1 stroužek
- citronová šťáva 1/2
- limetková šťáva 1/2
- bylinky (petrželka, koriandr, estragon)
- bazalka 6 lístků
- zakysaná smetana 1/2 kelímku
- olivový olej 3 lžíce
- šalotka 1 ks
- hrášek 1 hrnek
- rukola 2 hrsti
- sůl
- pepř
Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :) U zeleného chřestu pak stačí oloupat pouze spodní třetinu.
Odkaz
Všechny recepty s chřestem na jednom místě najdete v našem speciálu
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci uveďte do varu vodu. Vložte špagety a vařte je 5 minut, pak ke špagetám vložte kousky chřestu a vařte ještě 4 minuty, až budou špagety al dente. Vše sceďte.
- Během vaření špaget rozmixujte avokádo, 2 lžíce olivového oleje, česnek, citronovou a limetkovou šťávu a čerstvé bylinky na hladkou kašičku. Přesuňte ji do misky a promíchejte se zakysanou smetanou.
- Zbylou lžíci olivového oleje rozehřejte ve velkém kastrole na středním plameni. Přidejte šalotku a smažte ji 2–3 minuty, až zvláční. Přidejte hrášek a rukolu a smažte ještě 2–3 minuty, až také zvláční. Plamen vypněte a do kastrolu vmíchejte špagety s chřestem a omáčku. Dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.