Drobenka
- cukr 120 g
Head
- hladká mouka 500 g
- cukr 2 lžíce
- sušené droždí 2 lžičky
- sůl 1 špetka
- tvaroh 1 kus
- zakysaná smetana 1 kus
- cukr 1 dávka
- borůvky 1 dávka
Postup přípravy
1. Na těsto smícháme vlažné mléko, máslo, vejce, mouku, cukr, droždí, sůl. Vypracujeme a necháme vykynout.
2. Připravíme nádivku z tvarohu, zakysané smetany a cukru. Vše smícháme.
3. Na plech s pečicím papírem rozválíme těsto, potřeme je tvarohovou nádivkou, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Tu jsme si uhnětli z mouky, másla, moučkového a vanilkového cukru.
4. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut (podle typu trouby).