Suroviny
- červená rýže 150 g
- voda 300 ml
- Kokosový olej 2 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- žampiony 270 g
- sušené houby 30 g
- rozmarýn 2 snítky
- baby špenát 200 g
- vejce 4 ks
- mléko 100 ml
- ořechy 100 g
- muškátový oříšek 1/4 lžičky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na 200 °C.
- Rýži propláchněte a v hrnci vařte 30 minut do částečného změknutí.
- Žampiony dobře očistěte a nakrájejte na plátky. Sušené houby je třeba nechat chvíli odležet v teplé vodě.
- Cibuli s česnekem nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi. Stačí opravdu chvilička a hned můžete přidat žampiony, houby, rozmarýn i tymián. Dobře osolte a opepřete. Pokud se některý kousek připeče, rozhodně se nic neděje, ba naopak.
- Po chvíli přihoďte na pánev špenát, nechte jen povadnout a odstavte z plotny. Ochutnejte, a pokud je potřeba, trošku ještě dosolte.
- V malé misce smíchejte dohromady vajíčka, mléko, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a trošku pepře. Dobře promíchejte, aby se všechno pěkně spojilo.
- Houby se špenátem z pánve si přendejte do větší mísy, ve které si vytvoříte finální těsto potřebné pro přípravu nádivky.
- Přisypte k nim uvařenou rýži, nasekané ořechy a nakonec zalijte rozšlehaným vajíčkem s mlékem. Pusťte se do toho holýma rukama a dobře promíchejte.
- Formu na chleba si vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto, které lehce uhlaďte, ať ho máte rovnoměrné.
- Teď už stačí jen vložit formu s těstem do rozehřáté trouby a nechat péct 45 minut, dokud nebude nádivka hotová.