Suroviny
- ořech 150 g
- bílek 6
- cukr 200 g
- mouka 250 g
- smetana 500 ml
- ztužovač šlehačky 1
Postup přípravy
Z bílků a cukru, který postupně přidáváme, ušleháme sníh, poté přimícháme rozemleté lískové oříšky s moukou a dáme na pečicí papír, na plech a do předem vyhřáté trouby
Pečeme zhruba 10–15 minut
Vyjmeme z trouby a necháme vystydnout
Upečený plát otočíme a na pečicí papír položíme namočenou utěrku
Papír vodu nasaje a pak jde krásně od upečeného plátu sundat
Pečicí papír sundáme a ušleháme si šlehačku, přidáme během šlehání ztužovač a možno i cukr
Po vyšlehání namažeme šlehačku na upečený plát a poté jej jemně zamotáme
Krájíme 2– 3cm široké plátky, které ozdobíme šlehačkou
Dezert
Beze roláda se šlehačkou
Ingredience:
lískové oříšky 150 g6 bílkůcukr krupice 200 gpolohrubá mouka 250 g500 ml smetany ke šlehání1 sáček ztužovače šlehačky