Suroviny
Postup přípravy
Maso odblaníme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky masa dobře naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme na čtvrtky. Sterilované okurky nakrájíme na půlky. Špek nakrájíme na proužky. Plátky masa potřeme hořčicí a na každý položíme vejce, špek i okurku a zamotáme a spojíme špejlí či potravinářskou nití. Maso zprudka osmahneme ze všech stran, přidáme cibuli, špek, worcester a sójovou omáčku, podlijeme vývarem a vaříme (dusíme) přibližně dvě hodiny. Po uvaření omáčku propasírujeme a na závěr přidáme smetanu a dle potřeby lžičku hladké mouky na zahuštění.
Domácí houskový knedlík: Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do hrubé mouky přidáme dvě vejce a vykynutý kvásek, zamícháme. Rohlíky přidáme nakonec a necháme kynout půl hodiny. Potom z těsta vypracujeme dva bochánky a ještě necháme pět minut odpočinout. Vytvoříme 3 až 4 válečky a vaříme ve vroucí osolené vodě 17 minut. V půlce vaření knedlíky obrátíme. Hotové knedlíky vyjmeme a ihned propícháme vidličkou, aby odešla přebytečná pára.