Suroviny
- bazalka
- prosecco 200 ml
- perlivá voda 100 ml
- Bezový sirup 40 ml
- citronová šťáva 1/2
- led
Postup přípravy
- Čerstvou bazalku dejte do mixéru a rozmixujte ji opravdu na drobno spolu s bezovým sirupem a šťávou z ½ citrónu. Rozmixovaná bazalka dodá nápoji nejen čerstvost, ale především ho krásně provoní.
- Připravte sklenice ve kterých budete spritz podávat a naplňte ji ledem. Na ledu nešetřete a dejte ho tam plnou sklenici. Pokud budete mít ledu málo, začne se rychleji rozpouštět a drink vám bude spíše ředit než chladit. Proto naplňte ledem sklenici do plna.
- Rozmixovanou bazalku smíchejte s perlivou vodou, promíchejte a nalijte do sklenice s ledem.
- Celé těsně před podáváním zalijte proseccem a lehce promíchejte.