Zeleninová pomazánka
- mrkev 4 kusy
Bagetka
- sádlo 50 g
Česneková pomazánka
- česnek 2 stroužky
Rybí pomazánka
- rostlinné máslo 3 lžíce
Postup přípravy
1. Mrkev a celer nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme majonézu, jogurt, kdo chce i pár kapek citronové šťávy, sůl, pepř a dobře promícháme.
2. Rozmixujeme sledě s nadrobno nakrájenou cibulí, šťávou z citronu, rostlinným máslem, solí a pepřem.
3. Pomazánkové máslo, tavené sýry, majolku smícháme a podle chuti přidáme česnek. Ochutnáme, případně dochutíme. 4. Na bagetky si uděláme kynuté těsto z hladké mouky, mléka, droždí, stejného množství soli a cukru a tuku. Uhněteme si hladké těsto, které hned rozdělíme na jednotlivé bagetky. Na plech s trochou oleje položíme pečicí papír a na to bagety, jež necháme pod utěrkou v teple aspoň dvacet minut vykynout. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.