Hummus, to je typický pokrm z arabské kuchyně. Základem je vždy cizrna a tahini pasta. Můžete na konci doplnit o avokádo a semínka z granátového jablka a skvělou chuťovku máte hotovou.
4 porce
10 minut
Suroviny
cizrna konzervy
1 hrnek
nálev z cizrny
1/2 hrnku
tahini pasta
1/2 hrnku
Avokádo
2 ks
Česnek
1 stroužek
šťáva z 1 citronu
Sůl
černý pepř
K podávání
semínka z granátového jablka
mletý římský kmín
avokádový nebo olivový olej
rozpečené tortilly
Podívejte se na návodné video, jak jednoduše připravit avokádo na další vaření:
Postup přípravy
Cizrnu, nálev, tahini, avokádo nakrájené na plátky, posekaný česnek a citronovou šťávu vyšlehejte v mixéru do hladké pasty.
Ochuťte a podávejte posypané granátovými semínky, římským kmínem a pokapané olejem. Podávejte s rozpečenými a nalámanými tortillami na nabírání.