Navíc
- cukr 1 lžička
Postup přípravy
V ručním mixéru si rozmixujeme sušenky najemno. Přidáme vanilkový extrakt a povolené máslo, rukama pečlivě prohněteme, až nám vznikne drobenka.
Připravíme si formičky – ideálně se dnem – a naplníme je připravenou sušenkovou směsí, kterou pomocí lžičky upěchujeme, aby výsledná výška korpusu byla 2-3 cm.
Vyšleháme cukr s vajíčky. Poté přidáme mascarpone, tvaroh a arašídového máslo a všechny suroviny smícháme v jednolitou směs. Tu potom nalijeme do formiček na sušenkový základ. Plech přendáme do vyhřáté trouby a pečeme na 160 stupňů 30-40 minut.
Malé cheesecaky necháme zcela vychladnout a poté je opatrně vyndáme z formiček.
Smetanu si dáme do rendlíku a zahřejeme těsně pod bod varu. Sundáme z kamen a vhodíme do ní připravenou čokoládu. Metličkou mícháme, dokud se nám všechna čokoláda nerozpustí a poleva nesjednotí. Aby nebyla čokoláda moc řídká a navrchu nám držela, necháme ji trochu zchladit a až poté poléváme povrch každého cheesecaku.
Mascarpone, cukr a arašídové máslo vyšleháme dohromady a podle potřeby maličko zředíme smetanou - měla by nám vzniknout středně tuhá směs.
Pomocí lžíce přendáme do cukrářského sáčku (stejně dobře nám poslouží i igelitový pytlík s ustřiženým růžkem) a dozdobíme každý cheesecake.