Suroviny
- zakysaná smetana 1
- kukuřice plechovka
- slanina 10 plátků
- cibule 1
- kukuřičná mouka
- popcorn
- vývar 1 l
- smetana
- olej
- směs koření
- sůl
- pepř
- polévkové koření
Postup
- Cibulku lehce osmažíme na oleji, přidáme scezenou kukuřici z plechovky bez nálevu, vývar, smetanu.
- Provaříme, lehce zahustíme kukuřičnou moukou nebo kukuřičným škrobem, dochutíme. Rozmixujeme.
- Plátky slaniny opečeme na „chips“, v mikrovlnné troubě si připravíme popkorn, který podáváme v polévce.
- Pokud chceme, aby polévka přiznala surovinu, z jaké se vařila, místo popkornu můžeme dát do polévky pár zrnek celé kukuřice.
Autor receptu: Martin Fišer