Na ozdobu
- cukr 2 lžíce
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C. Nejdřív si připravte korpus: propracujte mouku, kakao, cukr a máslo a směs natlačte do koláčové formy o průměru 24 cm. Lžící uhlaďte a pečte 15 minut – těsto se propeče, ale shora je ještě měkké. Nechte vychladnout.
- Troubu stáhněte na 150°C. Sýr a arašídové máslo šlehejte asi pět minut do krému. Pak zašlehejte oba cukry a vejce – jedno po druhém. Nakonec přilijte smetanu. Směs rozlijte na předpečený korpus a pečte 45– 50 minut do zpevnění. Nechte vychladnout.
- Teplotu v troubě zvyšte na 200°C. Arašídy rozprostřete na plech, zasypte je cukrem a pečte 20–25 minut, až se cukr rozpustí na karamel. Vyjměte z trouby, nechte úplně vychladnout a ztuhlou směs poté rozlámejte na kousky a griliáš rozmixujte v mixéru nahrubo.
- Vyšlehejte sladkou a zakysanou smetanu s cukrem dotuha. Koláč ozdobte šlehačkou a posypte připraveným griliášem.
Autor receptu: Kateřina Marečková