Babičkino tajomstvo
- smetana 250 ml
- vejce 2 ks
- česnek 3-4 ks
- vegeta 1 lžička
- kuřecí stehenní řízky 5 ks
- vepřová krkovice 5 plátků
- strouhanka
Postup přípravy
Brambory na salát si uvařímeve slupce do měkka, necháme vychladnout, teprve pak je oloupeme. Mezitím si připravíme mrkev, kterou jsme uvařili v polévce, pak scedíme hrášek z konzervy, nakrájíme nadrobno zavařené okurky, oloupané brambory protlačíme přes mřížku na salát. Mrkev, okurky,hrášek, brambory ochutíme v misce solí, kořením a zamícháme, pak přidáme majonézu a znovu dobře promícháme a salát dáme odležet do lednice.
Babiččino překvapení: kuřecí stehenní řízky a krkovici nakrájíme na medailonky velkosti dlaně. Vyklepeme a naložíme do směsi z vajec, koření a smetany na 12 hodin. Teprve poté maso obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji usmažíme řízečky.