Zeleninový salát s kuřecím masem a chlebové bagetky
- okurka 1 ks
Chlebové bagetky
- voda 350 ml
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme na kousky, salát natrháme, dáme vše do misky a zalijeme zálivkou těsně před podáváním.
Zálivka: ½ dcl oleje, 1 polévková lžíce cukru, 1 polévková lžíce dijonské hořčice, sůl a pepř dle chuti, půlka až 1 celá polévková lžíce vinného octa. V uzavřené misce protřepeme.
Naložíme si kuřecí maso nakrájené na kousky do marinády: olej, grilovací koření, citronová šťáva, sůl (s ní opatrně, grilovací koření je slané), pepř. Stačí 1 hodinka před opékáním.
Maso opečeme zprudka na pánvičce dozlatova, nemusíme dávat olej, již je v marinádě. Podáváme v hlubší misce, a to: zeleninu zalijeme nálevem, posypeme nakrájenými ořechy a na vrch dáme opečené kuřecí kousky. Ozdobíme zelenou petrželkou dle fantazie.
Chlebové bagetky: Zaděláme, necháme vykynout, vytvoříme bochánky velikosti dlaně, potřeme rozšlehaným žloutkem a vodou, posolíme, pokmínujeme a pečeme ve vyhřáté troubě 25 minut při teplotě 200°C.
Předkrm
Zeleninový salát s kuřecím masem a chlebové bagetky
Ingredience:
salátová okurkaledový salátrajské jablíčkopaprikamrkevkuřecí prsasůlpepřvinný ocetdijonská hořčicecukrgrilovací kořenícitronolejpiniové ořechy
Ingredience – chlebové bagetky:
420 g hladké mouky80 g žitné mouky2–2,5 kávové lžičky soli1 kávová lžička cukru350 ml teplé vody½ kostky droždí