Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zapečené pomeranče

4 porce
do 30 minut
Používání citrusů k přípravě moučníků není u nás příliš obvyklé, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Nakyslá a mírně nahořklá chuť pomerančů se skvěle snoubí se sladkým nadýchaným krémem, který zapečením získá navíc neodolatelný karamelový nádech.
Reklama

Už za týden, 26. října, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!

Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na vysoký žár a nastavte ji do pozice gril.
  2. Jeden pomeranč překrojte podélně na půlku, nakrájejte ho na plátky a uložte stranou.
  3. Zbylé pomeranče vyfiletujte (zbavte bílých šlupiček) a dejte do mísy. Ze zbylých odřezků pomerančů vymačkejte do mísy šťávu.
  4. Do mísy přidejte trochu moučkového cukru a polovinu připraveného likéru. Nechte marinovat několik minut.
  5. Oddělte žloutky od bílků. Rozšlehejte žloutky s krupicovým cukrem a zbytkem moučkového cukru, přidejte krémový sýr nebo tvaroh a ušlehanou šlehačku. Vše společně promíchejte.
  6. Bílky vyšlehejte do sněhu a ten zvolna zapracujte do vzniklého krému. Na závěr vmíchejte do krému zbytek pomerančového likéru.
  7. Pomerančové filety rozdělte na 4 ohnivzdorné talíře nebo do mističek, navrch každého dejte krém a jednotlivé porce pod grilem rychle zapečte.
  8. Na závěr každou porci zlehka pocukrujte hnědým cukrem, ozdobte plátkem pomeranče a ihned podávejte.
Reklama

Zapečené pomeranče  Foto: Česko vaří s Pohlreichem

Zapečené pomeranče Foto: Česko vaří s Pohlreichem

 

Česko vaří s Pohlreichem

Nová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama