Suroviny
- vepřové maso (kostky) 500 g
- Kikkoman Teriyaki 100 ml
- kuskus 250 g
- drůbeží vývar (horký) 250 ml
- citronová šťáva
- citronová kůra
- mandle (opražené a nasekané) 100 g
- červená cibule 1/2 ks
- rajčata (velké) 1 ks
- listový salát
Postup přípravy
- Marinujte maso alespoň 10 minut v teryiaki omáčce. Mezitím nalijte vařící vývar na kuskus do mísy nebo hrnce s pevně doléhající pokličkou. Přikryjte, nechte 2–3 minuty spařit a vidličkou načechrejte. Přidejte citronovou šťávu, trochu olivového oleje, mandle, cibuli, rajčata a vše dobře promíchejte.
- Napíchejte maso na grilovací jehly. V předehřáté troubě pečte, dokud nebude maso měkké a hnědozlaté.
- Při podávání: Na talíře rozdělte kuskus promíchaný se salátovými listy a navrch položte špízy.