Head
- vepřová krkovice 5 plátků
Head
Švestková omáčka
- omáčka
Postup přípravy
Očištěné a naporcované maso mírně naklepeme a posypeme grilovacím kořením. Připravíme si marinádu: olej, jogurt, hořčici a citrónovou šťávu dobře rozmícháme a přidáme rozsekané bylinky. Maso naložíme do marinády a vložíme do mísy. Musí být zcela ponořené, krkovici necháme v marinádě alespoň dvě hodiny, ale klidně i déle.
Na pánvi si rozpálíme olej, osmažíme okapané porce krkovice – asi pět minut z každé strany. Hotové maso servírujeme s brambory, rozšťouchanými s cibulkou osmaženou na slanině a přelité švestkovou omáčkou
Švestková omáčka: Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku, zředíme ji vínem nebo vodou a vyšleháme dohladka. Přidáme povidla, kousek citronové kůry, kousek celé skořice a zázvor. Omáčku dobře promícháme a povaříme. Citronovou kůru a skořici vyjmeme, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti a nakonec přimícháme rum a chilli.