Postup přípravy
- špecle - -
Head
- olej - -
Postup přípravy
- thajská omáčka - -
- medailonky - -
Head
- kedlubna 2 ks
Head
- sůl - -
Postup přípravy
- zelí - -
Postup přípravy
Kedlubnové zelí: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, poté přidáme nahrubo nastrouhané kedlubny. Podusíme do měkka. Osolíme, opepříme, přidáme kurkumu a trochu octa.
Špecle (sušené nebo čerstvé) uvaříme a smícháme s podušenými kedlubnami. Můžeme přidat trochu thajské omáčky (máme-li rádi pikantní chutě).
Medailonky z panenky si dopředu naložíme do oleje a česneku. Na pánvi pak opékáme z každé strany maximálně tři minuty, opepříme a osolíme. Vyndáme z pánve, přendáme do vhodné nádoby a na chvíli můžeme dát do vyhřáté trouby odpočinout a dojít. Na talíř servírujeme doprostřed špecle se zelím, na ně dáme vrstvu rukoly, nahoru medailonky a rajčátka na dozdobení.