Suroviny
Postup přípravy
1. Na ohni si rozpustíme sádlo, přilijeme vodu, mírně osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a vařečkou zvolna „odpalujeme“ těsto. Když se odlepí od hrnce a je hotové, hrnec odstavíme a teprve, když je těsto vlažné, po jednom dobře zamícháme vejce.
2. Těstem plníme cukrářský sáček nebo tvořítko a na plech s pečicím papírem stříkáme věnečky, které upečeme dozlatova.
3. Zatímco jsou věnečky v troubě, uvaříme si dle návodu vanilkový pudink.
4. Studené věnečky rozkrojíme a naplníme krémem, který jsme si umíchali z vychladlého pudinku a šlehačky spolu se ztužovačem a troškou cukru.
5. Rozvaříme si maliny s vanilkovým cukrem a ovoce zredukujeme. Na talíři ozdobíme věneček malinovým přelivem a ještě ho pocukrujeme moučkovým cukrem.