Suroviny
- malina 5500 g
- cukr 5 lžiček
- lusk 1 kus
- mléko 100 ml
- cukr 4 lžíce
- mascarpone 350 g
- smetana 375 ml
- hořká čokoláda 1 dávka
- máta 5 kusů
Postup přípravy
Nejprve si do rendlíku nalijeme mléko s cukrem krupice. Podélně rozkrojíme vanilkový lusk, zrníčka z lusku přidáme do mléka a nakonec vhodíme celý lusk – lehce ohříváme jen tak, aby se nám dobře rozpustil cukr a vyluhovala se vanilka.Poté mléko necháme ochladit na pokojovou teplotu - nepracujeme s horkou tekutinou.Maliny vložíme do rendlíku a přidáme třtinový cukr – maliny spojíme s cukrem. Mléko s vanilkou a cukrem přidáme do mascarpone a smícháme.Nakonec přidáme vyšlehanou šlehačku a lehce spojíme. Vrstvíme do skleniček v pořadí: maliny, mascarpone, maliny, mascarpone a zasypeme nastrouhanou čokoládou a dozdobíme snítkou máty. Necháme vychladit.