Suroviny
- polohrubá mouka 250 g
- změklé máslo 50 g
- měkký tvaroh 250 g
- cukr moučka 1,5 lžíce
- kůra z 1 citrónu
- Vejce 1 ks
- Sůl 1 špetka
- prášek do pěciva 1/2 sáčku
- Jahody
- vanilkový cukr
Jahodový přeliv
- Jahody 2 hrsti
- cukr moučka 1 lžíce
- Smetana 250 ml
- Máta
U tvarohových knedlíků se většinou používá tvrdý tvaroh, který se na knedlíčky strouhá a pak se polévá rozpuštěným máslem. Protentokrát ale vyzkoušejte zázrak v podobě jahodového přelivu.
Postup přípravy
- Pokud máte doma robot, určitě ho využijte na přípravu těsta, dost vám to ulehčí práci.
- Do mísy si dejte všechny ingredience potřebné na těsto. Polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva, špetku soli, změklé máslo, tvaroh, vejce a kůru z jednoho citronu. Kůra z citronu být nemusí, ale těsto dostane svěží nádech. Vše dobře promíchejte a vytvořte si tak nelepkavé těsto.
- Při tvorbě knedlíčků raději použijte váleček na vyválení, aby těsto bylo rovnoměrně tlusté. Následně z těsta vykrajujte stejné kola, aby byly jeden jako druhý.
- Co knedlíček, to jahoda. Pokud nemáte jahody dostatečně zralé a sladké, použijte vanilkový cukr. Přidejte trošku ke každé jahodě a knedlíček zabalte.
- Vkládejte do vroucí vody a vařte cca 10 minut.
- V mixéru si mezitím rozmixujte vše potřebné na jahodový přeliv.