Suroviny
Postup přípravy
Na rozpáleném olivovém oleji si v kastrolu opečeme najemno nakrájenou cibuli s česnekem, poté přilijeme bílé víno a necháme je trochu svařit. Přidáme obsah všech plechovek loupaných rajčat, podle potřeby osladíme, přidáme cukr, lístky čerstvé bazalky, dochutíme solí a pepřem. Necháme chvíli spojit a následně polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Přepasírujeme, nebo ihned podáváme. Podle potřeby přidáme smetanu a servírujeme s lístkem čerstvé bazalky a nočkem z ricotty.
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme hrášek, zalejeme vývarem a ochutíme solí a pepřem, povaříme. Když hrášek změkne, polévku rozmixujeme dohladka a přidáme smetanu na zjemnění. Snažíme se, aby byla polévka hustá tak akorát. Podáváme s opečenými krutony.