Suroviny
- Špagety 400 g
- květák rozdělený na růžičky 500 g
- extra panenský olivový olej 2 lžíce
- estragon 2 snítky
- crème fraîche nebo zakysaná smetana s vysokým obsahem tuku 120 g
- konzervovaný tuňák 250 g
- čerstvá citronová šťáva 1 lžíce
- drobné kapary 1 lžíce
- najemno nastrouhaný parmazán k podávání
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 240 °C. Na plech vyložený papírem na pečení rozložte růžičky květáku, zakapejte olejem, osolte, opepřete a posypte lístky estragonu. Pečte 15 až 17 minut, až květák zezlátne a zkřehne.
- Zatímco se květák peče, uvařte těstoviny ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou tak, aby byly al dente. Sceďte je a hrnek vody z vaření si uchovejte. Do hrnce vraťte těstoviny, přidejte k nim smetanu, kousky tuňáka, citronovou šťávu a uchovanou vodu z vaření. Dobře promíchejte, rozdělte do misek a navrch rozdělte směs opečeného květáku s estragonem, kapary a posypte parmazánem.