Těstoviny s tuňákem a pečeným květákem
Zdroj: Marek Kučera
Těstoviny s tuňákem a pečeným květákem
Zdroj:
Marek Kučera
Moje hodnocení
31x
Americký ideál všech milovníků zdravé a lehké stravy, kombinace těstovin a tuňáka, tady neztrácí nic ze své nízkokalorické přitažlivosti, ale získává ještě půvab lahodné krmě.
4 porce
30 minut
Suroviny
Špagety
400 g
květák rozdělený na růžičky
500 g
extra panenský olivový olej
2 lžíce
estragon
2 snítky
crème fraîche nebo zakysaná smetana s vysokým obsahem tuku
120 g
Troubu předehřejte na 240 °C. Na plech vyložený papírem na pečení rozložte růžičky květáku, zakapejte olejem, osolte, opepřete a posypte lístky estragonu. Pečte 15 až 17 minut, až květák zezlátne a zkřehne.
Zatímco se květák peče, uvařte těstoviny ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou tak, aby byly al dente. Sceďte je a hrnek vody z vaření si uchovejte. Do hrnce vraťte těstoviny, přidejte k nim smetanu, kousky tuňáka, citronovou šťávu a uchovanou vodu z vaření. Dobře promíchejte, rozdělte do misek a navrch rozdělte směs opečeného květáku s estragonem, kapary a posypte parmazánem.