návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Těstoviny s tuňákem a pečeným květákem

Hodnoceno: 3x
4 porce
do 30 minut
Těstoviny s tuňákem a pečeným květákem
Autor: Marek Kučera Těstoviny s tuňákem a pečeným květákem
Americký ideál všech milovníků zdravé a lehké stravy, kombinace těstovin a tuňáka, tady neztrácí nic ze své nízkokalorické přitažlivosti, ale získává ještě půvab lahodné krmě.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 240 °C. Na plech vyložený papírem na pečení rozložte růžičky květáku, zakapejte olejem, osolte, opepřete a posypte lístky estragonu. Pečte 15 až 17 minut, až květák zezlátne a zkřehne.
  2. Zatímco se květák peče, uvařte těstoviny ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou tak, aby byly al dente. Sceďte je a hrnek vody z vaření si uchovejte. Do hrnce vraťte těstoviny, přidejte k nim smetanu, kousky tuňáka, citronovou šťávu a uchovanou vodu z vaření. Dobře promíchejte, rozdělte do misek a navrch rozdělte směs opečeného květáku s estragonem, kapary a posypte parmazánem.

Těstoviny s tuňákem a pečeným květákem  Foto: Těstoviny s tuňákem a pečeným květákem; foto: Marek Kučera

Související témata: Hlavní jídla