Telecí játra jsou delikátní surovina, která si zaslouží patřičnou péči. To ovšem neznamená, že jejich příprava je náročná, nejvíc jim totiž sluší minutková úprava, aby si zachovaly šťavnatost.
Jablka nakrájejte na osminky. V kastrolu nechte zkaramelizovat cukr s trochou másla, zalejte vínem a přidejte nakrájená jablka. Vařte, dokud jablka nezačnou karamelizovat.
Játra osolte, opepřete a spolu s nakrájenou cibulkou je opečte dorůžova. Jakmile jsou játra hotová, vyjměte je a pokračujte v opékání cibulky, aby byla dozlatova.
Vše naservírujte na talíře a ihned podávejte.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.
Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.