Na obalení
- parmezán 1 dávka
Postup přípravy
1. Eidam nastrouháme na jemném struhadle a rozdělíme na čtyři části. Podle příchutí přidáme pomazánkové máslo a sušenou pažitku a umícháme tužší pomazánku. Nebo přidáme kapiové žervé a lžičky Harissy. Do třetice k eidamu přidáme pomazánkové máslo a česnek.
2. Na hrubším struhadle nastrouháme nivu a hermelín. Přidáme další pomazánkové máslo a zbytek nastrouhaného eidamu. Všechny pomazánky dáme vychladit aspoň na hodinu do ledničky.
3. Vychlazené hmoty vyjmeme a tvoříme z nich kuličky, které obalujeme podle příchutě: Pažitkové v čerstvě nasekané pažitce, žervé s Harissou ve sladké mleté paprice, česnekové v mletých ořeších a ty z nivy ve strouhaném parmezánu. Podáváme se světlou a tmavou bagetkou.