Náplň
- máslo 80 g
- sýr 3 obdélníčky
- vejce 3 ks
- sůl
- pepř
- hořčice 1 lžíce
- kyselé okurky 3-5 ks
- cibule 1 ks
- petrželová nať hrst
- okurkový nálev 5 lžic
Postup přípravy
Plátky sýra vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 100-150°C na 5 až 10 minut do mírného roztavení sýra, z něhož tak vznikne celistvý plát na roládu. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a plát poklademe šunkou.
Na náplň si uvaříme vejce natvrdo, ve šlehači rozmícháme povolené máslo, sýr, hořčici. Přidáme sůl, pepř, promícháme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, vajíčka, okurky a nakonec ještě ručně promícháme. Přidáme nasekanou petrželku a trošku zředíme okurkovým nálevem.
Tuto směs stejnoměrně natřeme na přichystaný základ pokladený šunkou. Po natření srolujeme, zabalíme do alobalu a necháme několik hodin pořádně vychladit. Roládu podáváme s ředkvičkami, salátem a opečeným toustem.