Suroviny
Postup přípravy
Sushi rýži 6–7x propláchneme, na jeden hrnek dáme 2 hrnky vody a přivedeme k varu. 2 minuty vaříme zprudka a dalších 20minut pozvolna, neodklápíme poklici. Když je rýže hotová, přendáme ji do dřevěné nebo skleně nádoby.
Připravíme si zálivku Sushi-Su: rýžový ocet, cukr a sůl promícháme a zálivkou rovnoměrně polijeme rýži. Rýži přirozeně vychladíme, nedáváme do lednice. Veškeré další suroviny (losos, mango, okurka) nakrájíme na tenké nudličky.
Maki – na jutovou podložku položíme řasu Nori, na kterou rovnoměrně dáme rýži a doprostřed kousek lososa, okurky nebo manga, zarolujeme.
Nigiri – vytvarujeme si z rýže váleček. Lososa potřeme pastou Wasabi, přidáme váleček rýže a jemně stlačíme prstem.