Hlavní chod
- bylinkový olej 1 lžíce
Postup přípravy
1. Maso naporcujeme a upravíme do kulatých medailonků. Lehce naklepeme. Na pánev dáme olej, česnek i se slupkou a restujeme maso dozlatova. Osolíme, opepříme, zeslabíme plamen a pomalinku podléváme vývarem. Přidáme ostatní koření, snítku rozmarýnu a mrkev a ještě chvíli dusíme, než se šťáva zredukuje do lahodného sosu. Pak maso vyjmeme a dáme odležet do mísy, aby nevychladlo a zároveň došlo a zvláčnělo.
2. Doděláme sos. Přidáme asi decilitr vývaru, lžičku povidel pro barvu a chuť, dle chuti dosolíme, vyjmeme česnek a zbylou cibulku.
3. Na vedlejší pánvi rozehřejeme máslo s olejem, opatrně vložíme Hermelín a smažíme na velmi slabou teplotu. Dbáme, aby sýr uvnitř roztál a vše zůstalo teplé.
4. Na talíř naservírujeme maso, na ně položíme Hermelín a nahoru kolečko ananasu s brusinkami a kopečkem ušlehané smetany. Vznikne královská koruna. Porci kolem polijeme sosem, naservírujeme k ní šťouchané brambory a salátek.
Šťouchané brambory
Dva kilogramy brambor oloupeme, nakrájíme na hranolky a uvaříme. Vodu scedíme a na brambory nalijeme štamprličku sladké smetany. Přikryjeme poklicí, necháme asi pět minut stát a pak hrncem lehce zatřepeme. Na talíři sypeme petrželkou.
Letní salátek
Ingredience: 1 ledový salát0,5 kg rajčat1 cibule1 mrkevšpetka soli1 lžíce bylinkového oleje1 citron
postup:
Zeleninu nakrájíme na tenčí plátky a smícháme, ochutíme solí a pokapeme olejem a citronovou šťávou.
Hlavní chod
Šťouchané brambory se smetanou, královská koruna a letní zeleninový salátek
Ingredience:
- 5 kuřecích prsou
- 5 kousků Hermelínu
- 1 plechovka koleček ananasu
- 1 brusinky
- 1 smetana ke šlehání (200 ml)
- 1 lžička soli
- 0,5 lžičky pepře
- 1 lžička povidel
- 1 bílá cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce worcesteru
- hoblinky z mrkve
- 1 snítka rozmarýnu
- 100 ml vývaru na přeliv
- 1 ořech másla