Suroviny
Postup přípravy
- Plátky bagety nakrájejte na kostičky a nasucho je opečte na pánvi nebo v rozehřáté troubě. Rajčata omyjte a na oblé straně nařízněte do křížku. Přelijte je v misce vroucí vodou, nechte 5 minut stát a poté z nich slupky nožíkem sloupněte. Dužinu nakrájejte na kousky. Česnek oloupejte, rozmáčkněte plochou stranou nože a jemně nasekejte.
- V kastrolu zahřejte olej, ve kterém na mírném ohni a za stálého míchání osmahněte česnek, ale jen tak, aby zůstal ještě zlatavý a přílišným smažením nezhořkl. Přidejte nakrájená rajčata, orestujte je a zalijte 1 litrem horké vody. Osolte, opepřete a vařte mírným varem asi 15 minut.
- Polévku sundejte z ohně a postupně do ní vmíchejte vejce prošlehaná se sýrem. Rozdělte do talířů, ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte s opečenými kostičkami bagety.
- Prima tip: Pokud máte rádi polévku hustější, opečte dvojnásobné množství pečiva na oleji rovnou s česnekem a rajčaty a v polévce pak vše společně povařte.