Caprese
- rajče 5 ks
- mozzarella 2 ks
- bazalka
- olej
Postup přípravy
Na šneky si nejprve rozválíme listové těsto, které potřeme slabou vrstvou hořčice, můžeme použít i osvědčené koření. Poklademe plátky sýra, šunky, oblíbeného salámu. Smotáme a nakrájíme na cca 1-2 cm široká kolečka, která klademe na pečicím papírem vyložený plech. Do středu každého šneka vložíme kousek nivy a můžeme potřít rozšlehaným vejcem. Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme na cca 170 stupňů do zlata (asi 20 minut).
Caprese: Rajčata omyjeme, nařežeme (ale nedořízneme!) na plátky. Do vzniklých zářezů vložíme na kolečka nakrájenou mozzarellu a lístky bazalky. Pokapeme olivovým olejem. Kdo má rád, podává ještě pokapané balsamikem.