Suroviny
- máslo 2 lžíce
- cibule (malá) 1 ks
- mrkev 1 ks
- brambory 5 ks
- vývar (rybí nebo zeleninový) 1 litr
- filet z lososa (bez kůže a kostí) 300 g
- kopr (čerstvý) 1 malý svazek
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 125 ml
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- Cibuli zpěňte na másle. Když je průsvitná, přidejte i nakrájenou mrkev a brambory a pár minut opékejte za občasného míchání. Pak do hrnce přidejte vodu či vývar, osolte a opepřete, a vařte deset minut.
- Pak přidejte pokrájenou rybu a vařte dalších cca sedm minut. Pár kousků lososa a brambor si dejte stranou (budete jimi zdobit talíř) a polévku rozmixujte dohladka. Pak dochuťte nasekaným koprem (nechte si ještě nějaký na ozdobu) a vmíchejte smetanu.
- Do každého talíře nalijte polévku, do středu dejte pár kostiček lososa a brambor, a ozdobte čerstvým koprem.