Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Slaný karamel v čokoládových sklenkách

4-5 porce
do 1 hodiny
Slaný karamel v čokoládových sklenkách
Slaný karamel v čokoládových sklenkách Autor: isifa.com
Neodolatelný dezert vhodný pro následující slavnostní dny. Spojení vláčné čokolády s hřejivým karamelem završí neobvyklý slaný akcent.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Příprava karamelu: Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cukr a tučnou šlehačku. Směs míchejte při nízké teplotě dokud se vše nerozpustí, potom zvyšte teplotu a míchejte, dokud směs nezhoustne do konsistence karamelu. Sundejte pánev z ohně a nechte karamel ochladit 10 – 15 minut. Potom do něj vmíchejte šupiny soli. Směs nalijte do sklenek a nechte usadit.
  2. Čokoládový krém: Smetanu uveďte do varu a přelijte jí rozpuštěnou čokoládu. Přidejte vanilkový extrakt a míchejte směs do hladka. Nalijte směs přes karamel a nechte usadit. Před podáváním posypte povrch solnými šupinkami.
  3. Prima tip: Abyste si byli jisti, že krém bude opravdu hladký, projeďte jej tyčovým mixérem.
Reklama

Slaný karamel v čokoládových sklenkách Foto: isifa.com

Slaný karamel v čokoládových sklenkách, Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama