Head
Na ozdobu
- salát
Postup přípravy
Nejdříve si rozválíme připravené listové těsto či pro rychlejší způsob koupíme chlazené, již rozválené těsto. Rádýlkem si vykrájíme např. čtverečky (můžeme i jiné tvary) tak, aby byly všechny stejné. Pomažeme rozkvedlaným vajíčkem a dáme do trouby rozpálené na 200 stupňů. Pečeme dozlatova. Krém si připravíme ze smetany ke šlehání cca 100 ml, mascarpone cca 200g a asi 100 g taveného sýra, ochutíme pak solí a přidáme nakrájenou pažitku.
Do misky si nejdříve dáme šlehačku, kterou vyšleháme. Pak vmícháme mascarpone a tavený sýr, dále pažitku a dle chuti osolíme. Tento hotový krém dáme do zdobičky a dáme na již opečené čtverečky listového těsta. Na krém pak klademe šunku, proužky z ředkvičky, stébla pažitky, olivu. Můžeme dále ozdobit plátkem sýru eidam, vejcem apod.
Vajíčko, které si uvaříme, pak vmícháme do zbytku náplně a zdobičkou uděláme kopeček vedle zákusky jako ozdobu.