Suroviny
- rajčata 1,2 kg
- jablka 800 g
- cukr krupice 1 kg
- vanilkový cukr 1 sáček
- citronová šťáva (+ kůra)
- rum 6 lžic
- mletá skořice 1/2 lžičky
Stále populárnější maloskalský jarmark je i každoročním (vždy 1. sobotu v září) dějištěm soutěže o nejlepší marmeládu. Ze 40 zúčastněných jsme pro vás vybrali právě tuto vítěznou!
Postup přípravy
- Rajčata a jablka dejte do kastrolu a na mírném plameni duste, až se rozpadnou. Vzniklou směs propasírujte, vmíchejte k ní oba cukry a skořici. Opět na mírném plameni vařte do zhoustnutí.
- Nakonec přidejte citronovou kůru a šťávu a rum. Ještě horkou marmeládou naplňte sterilizované sklenice, uzavřete je a obraťte dnem vzhůru, aby se víčka přichytila.