Suroviny
- kapusta 300 g
- mleté hovězí maso 500 g
- vejce 1 ks
- mléko 100 ml
- bylinková sůl 1–2 lžičky
- pepř 1 špetka
- oregano 1 špetka
- majoránka 1 špetka
- plnotučná hořčice 1 lžička
Postup přípravy
- Kapustu nakrájejte na tenčí nudličky a vařte v páře na skus, asi tak 3 minuty. Smíchejte ji s mletým masem, vejci a mlékem tak, aby se směs lepila, ale nebyla tekutá.
- Dochuťte solí, pepřem, oreganem, majoránkou a lžičkou hořčice. Promíchejte, nejlépe rukama, a vytvořte dva stejné bochánky.
- Vložte obě sekané do pečicí nádoby a do každé z nich zapíchněte párátka, aby si udržely tvar. Pečte v troubě při 180 °C dozlatova asi 45 minut. Podávejte třeba s bramborami.
- P.S.: K zahuštění směsi na sekanou můžete použít strouhanku.