Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Sekaná z kapusty

4 porce
Sekaná z kapusty
Sekaná z kapusty Autor: Jezte česky
Nic proti klasické sekané, ale možností, jak tuto dobrotu připravit, je spousta. Když přidáte například blanšírovanou kapustu, sekaná získá mnohem zajímavější strukturu, bude i uvnitř lehce křupavá, a to nemluvíme o skvělé chuti!
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Kapustu nakrájejte na tenčí nudličky a vařte v páře na skus, asi tak 3 minuty. Smíchejte ji s mletým masem, vejci a mlékem tak, aby se směs lepila, ale nebyla tekutá.
  2. Dochuťte solí, pepřem, oreganem, majoránkou a lžičkou hořčice. Promíchejte, nejlépe rukama, a vytvořte dva stejné bochánky.
  3. Vložte obě sekané do pečicí nádoby a do každé z nich zapíchněte párátka, aby si udržely tvar. Pečte v troubě při 180 °C dozlatova asi 45 minut. Podávejte třeba s bramborami.
  4. P.S.: K zahuštění směsi na sekanou můžete použít strouhanku.
Reklama

JEZTE ČESKY– rok v naší kuchyniJezte česky

Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám. Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

Vydalo nakladatelství Smart Press.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama