Najděte si recept
Reklama
Vepřové závitky s jablky a křenem
do 1,5 hodiny

Jako přílohu k vepřovým závitkům s jablky a křenem doporučujeme pečené brambory. Ještě se slupkou a nakrájené na měsíčky. Je to delikatesa!
Suroviny
- vepřové kotlety bez kosti 4 ks
- sůl, čerstvě mletý pepř
- plnotučná hořčice
- křen, strouhaný 4 lžíce
- slanina, plátky 150 g
- jablka 2 ks (nebo více)
- smetana ke šlehání 33% 150 ml
Postup
- Vepřové kotlety rozklepejte na tenké plátky, osolte a opepřete.
- Oškrábejte a nastrouhejte křen. Zapněte troubu na 180 °C, aby se před zapékáním předehřála.
- Jednu stranu potřete hořčicí a rozprostřete nastrouhaný křen, na křen položte plátek slaniny a na začátek kotlety přidejte měsíček jablka. Smotejte do závinu. Závin upevněte špejlemi, jehlicí nebo párátky.
- Závitky postupně přidávejte do zapékací mísy a položte na ně zbývající slaninu. Kolem závitků poskládejte měsíčky jablek a zalijte 3/4 kelímku smetany. Vložte zapékací mísu do trouby.
- Před koncem pečení (po půl hodině) přelijte závitky smetanou. Tou, ve které se pečou i tou, která ještě zbyla v kelímku.
Vepřové závitky s jablky a křenem; foto: Češka z Česka
Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko
Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.
Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…
• facebook @ceskazceska.cz
• Instagram @ceskazceska_blog