Suroviny
- vepřové kosti 4 ks
 - sůl
 - pepř (čerstvě namletý)
 - plnotučná hořčice
 - křen (strouhaný) 4 lžíce
 - slanina (plátky) 150 g
 - jablka 2 ks (nebo více)
 - smetana ke šlehání (33%) 150 ml
 
    
    
Postup přípravy
- Vepřové kotlety rozklepejte na tenké plátky, osolte a opepřete.
 - Oškrábejte a nastrouhejte křen. Zapněte troubu na 180 °C, aby se před zapékáním předehřála.
 - Jednu stranu potřete hořčicí a rozprostřete nastrouhaný křen, na křen položte plátek slaniny a na začátek kotlety přidejte měsíček jablka. Smotejte do závinu. Závin upevněte špejlemi, jehlicí nebo párátky.
 - Závitky postupně přidávejte do zapékací mísy a položte na ně zbývající slaninu. Kolem závitků poskládejte měsíčky jablek a zalijte 3/4 kelímku smetany. Vložte zapékací mísu do trouby.
 - Před koncem pečení (po půl hodině) přelijte závitky smetanou. Tou, ve které se pečou i tou, která ještě zbyla v kelímku.