zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Vepřové v mrkvi
Autor: Pradobroty.cz Vepřové v mrkvi

Vepřové v mrkvi

Hodnoceno: 4x
Tohle jídlo většině z nás připomene dětství. Často ho vařili ve školních jídelnách a většinou překvapivě dobře. Takže pokud jste si ho tenkrát zamilovali, klidně si ho uvařte doma. Tento poklad české kuchyně je totiž velmi jednoduchý!
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Na 3 lžících másla orestujte dozlatova cibulku pokrájenou nadrobno. Pak přidejte maso nakrájené na kostky (3 x 3 cm) a restujte ho, dokud se neodvaří všechna šťáva, kterou pustilo.
  2. Orestované maso zaprašte moukou (hraškou), krátce zarestujte, zalijte větší částí vývaru. Osolte, opepřete, přidejte muškatový oříšek a pod pokličkou duste 35 minut.
  3. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka a po zmíněných 35 minutách přidejte k masu a přilijte zbytek vývaru, duste dalších 15–20 minut, dokud nejsou mrkev i maso měkké. Poté dochuťte cukrem a citronem (lze přidat i trochu citronové kůry) a nakonec vmíchejte lžíci chlazeného másla pokrájeného na malé kousky. Podávejte s bramborem a posypané petrželkou.
  4. Prima tip: Lze použít i hovězí krk, ale maso je pak nutné vařit minimálně o 45 minut déle.

Vepřové v mrkvi  Foto:

Vepřové v mrkvi, foto: Pradobroty.cz

Pradobroty Foto:

Objevte Pradobroty!

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

reklama