návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Vepřová pečeně na topince

4 porce
nad 2 hodiny
Vepřová pečeně na topince
Vepřová pečeně na topince Autor: Kubo Krížo / Bjukitchen
Upéct masovou pečínku není nijak těžké, stačí u dobrého řeznka vybrat správný kus masa a dát mu dostatečný čas pečení. Zkuste třeba tento recept, ideální jako sobotní brunch nebo večeře na horách!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejdřív nakrájejte zelí a cibuli nahrubo. Pak připravte maso. Vrstvu sádla nařežte křížem krážem na čtverečky, důkladně osolte a vydatně opepřete čerstvě mletým pepřem.
  2. Na plotně nasucho rozpalte kastrol, ve kterém pak budete maso péct i v troubě. Vepřové položte do rozpáleného kastrolu pokrájenou stranou dolů a opečte do tmavohněda. Pak ho lehce opečte i z ostatních stran a stáhněte ze sporáku.
  3. Do kastrolu nasypte zelí s cibulí a maso otočte tučným navrch. Položte na něj máslo a vložte do trouby vyhřáté na 250 °C. Ihned ztlumte na 130 °C a pečte 4 až 5 hodin. Vepřové bude krásně šťavnaté a rozpečené úplně doměkka! Maso podávejte nakrájené s opečenými topinkami a vrstvou zelí s cibulí.
Reklama

Vepřová pečeně na topince 2 Foto:

Vepřová pečeně na topince  Foto:

Vepřová pečeně na topince, foto: Kubo Krížo pro Bjukitchen.cz

BJUKITCHEN: Kuchařka pro šťastné vaření

Bjukitchen Foto:

Nová kuchařka Bjukitchen je plná receptů, kuchařských tipů, strhující radosti a zajímavých tváří. Přináší návod, jak si najít v jídle zálibu a každodenní štěstí. „Při společném stolování nejde jen o to, jak nasytit žaludky, ale i o umění vychutnat si chvíle, kdy je lidem společně dobře,“ říká autorka Bára Karpíšková, jejíž radost ze života je nakažlivá.

Ač se svým mužem Tomášem Karpíškem (zakladatel sítě podniků Ambiente) navštívila nejvyhlášenější restaurace světa, zažila kulinářské výlety i vážné diskuse šéfkuchařů nad nejlepšími pokrmy, sama se doma snaží vařit „normálně“. Nemá ráda okázalost a to, když se věci berou příliš vážně. A tak s lehkostí uvaří i z obyčejných surovin, které klidně nakoupí v nejbližší večerce. Stačí jen zapojit fantazii!

„Bjukitchen odráží naše představy o způsobu vaření, který je smysluplný: jednoduchý, efektní, srozumitelný, zábavný a autentický. Výjimečnost receptů spočívá v nápadu, jak z běžného udělat dobré, ne v exkluzivních surovinách,“ dodává Bára.

Více informací najdete na www.bjukitchen.cz.

Související témata: Malá jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama