Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vepřová krkovice pečená s jablky a červenou cibulí
Jablka, cibule a vepřová krkovice? No jistě, takto maso pekly i naše babičky a funguje to nejen s kachnou nebo husou. Kombinaci s krkovičkou si rozhodně zamilujete!
do 2 hodin
4 porce
Suroviny (4 porce)
- vepřová krkovice, širší plátky 4 ks
- kyselá jablka 2 ks
- velká červená cibule 1 ks
- Česnek 1 palička
- celý kmín 1 lžíce
- mletý sušený zázvor 1 lžička
- Sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Jablka a cibuli nakrájejte na měsíčky a společně promíchejte v pekáči.
- Paličku česneku rozkrojte napůl a přidejte do pekáče. Plátky masa nenaklepávejte, jen je osolte a položte na jablka s cibulí. Vše posypejte mletým zázvorem a kmínem. Podlijte trochou vody, pekáč zaklopte a dejte péct asi na 90 minut na 160 °C.
- Poté maso dopečte nezakryté dozlatova na 180 °C a přelévejte výpekem. Podávejte se sladkým červeným zelím a knedlíkem nebo jen s čerstvým chlebem.
Vepřová krkovice pečená s jablky a červenou cibulí; foto: Coolinářka
Coolinářka je COOL!
Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.
Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!
Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.