Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Tvarohová bábovka s citronovou polevou a ostružinami

1 bábovka porce
do 2 hodin
Tvarohová bábovka s citronovou polevou a ostružinami
Tvarohová bábovka s citronovou polevou a ostružinami Autor: Pěkně vypečený blog
Klasika mezi českými moučníky – bábovka. A úžasné na ní je také to, že se dá připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte variantu s citronovou polevou a ostružinovým přelivem.
Reklama

Suroviny (1 bábovka porce)

Na vymazání a vysypání formy:

Na citronovou polevu:

Na ostružinový přeliv:

Reklama

Postup

  1. Připravenou formu vymažte máslem a vysypte moukou. Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků (bílky dávejte do větší mísy, ve které je pak budete šlehat, a žloutky stačí dát do hrnečku nebo malé misky). Ve druhé velké míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem, poté vmíchejte tvaroh, přidejte žloutky a společně ještě chvíli prošlehejte. Pak přisypte mouku, kterou smíchejte s kypřicím práškem, důkladně promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který opatrně vmíchejte do žloutkové směsi. Hotové těsto přelijte do formy a dejte péct. Pečte v horkovzdušné troubě 75 minut a v polovině pečení přikryjte alobalem. Zkuste po 50 minutách píchnout špejli do bábovky,  a pokud ještě nebude hotová, tak ji vraťte do trouby a hlídejte. Jakmile je bábovka upečená, nechte ji vystydnout ve formě.
  2. Citronová poleva: cukr prosejte do misky, začněte míchat a postupně přidávejte citronovou šťávu. Šťávy dejte tolik podle toho, jak chcete mít polevu hustou.
  3. Ostružinový přeliv: ostružiny umyjte a dejte do malého hrnce, přidejte lžíci vody a cukr. Zahřívejte a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte a rozmixujte ostružiny tyčovým mixérem.
  4. Po vystydnutí bábovku polijte citronovou polevou, pro rychlejší zatuhnutí dejte bábovku na 10 minut do lednice. Poté ji polijte ostružinovým přelivem, ozdobte ostružinami a podávejte.
Reklama

Tvarohová bábovka s citronovou polevou a ostružinami Foto:

Tvarohová bábovka s citronovou polevou a ostružinami Foto:

Tvarohová bábovka s citronovou polevou a ostružinami, foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama