Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Sorbet z pečených jablek se skořicí a zázvorem

4–6 porce
nad 2 hodiny
Sorbet z pečených jablek se skořicí a zázvorem
Spouštím video za 5s.
Pokud máte zmrzlinový strojek, udělejte sorbet v něm jako zmrzlinu, je to nejjednodušší a nejrychlejší. Můžete podávat také s opraženými nasekanými lískovými ořechy.
Reklama

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a nakrájejte na dílky. Dílky jablek rozložte do zapékací mísy nebo pekáčku. Promíchejte s polovinou citronové šťávy, 2 lžícemi medu a kořením. Zakryjte alobalem a pečte doměkka asi 30 minut. Nechte vychladnout a jablka rozmixujte na jemné pyré. Výrazně ochuťte dalším medem a citronovou šťávou a vmíchejte jemně nastrouhaný zázvor nebo z něj vymačkanou šťávu ( používáte-li mletý sušený, přidejte ho již při pečení).
  2. Dejte zmrazit do plastové krabičky s víkem do mrazničky a během mrazení, jakmile směs začne tuhnout, promíchejte a dejte opět ztuhnout. Opakujte alespoň třikrát, aby se porušily krystaly ledu a pak nechte zcela zmrznout. Před podáváním nechte chvíli povolit, směs naškrábejte lžící nebo promixujte a vraťte zpět na chvíli do mrazničky, je-li třeba. Ze sorbetu pak vytvarujte zmrzlinovou lžící kopečky a podávejte.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama