zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Sorbet z pečených jablek se skořicí a zázvorem
Spouštím video za 5s.

Sorbet z pečených jablek se skořicí a zázvorem

Hodnoceno: 0x
Pokud máte zmrzlinový strojek, udělejte sorbet v něm jako zmrzlinu, je to nejjednodušší a nejrychlejší. Můžete podávat také s opraženými nasekanými lískovými ořechy.
nad 2 hodiny
4–6 porce

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a nakrájejte na dílky. Dílky jablek rozložte do zapékací mísy nebo pekáčku. Promíchejte s polovinou citronové šťávy, 2 lžícemi medu a kořením. Zakryjte alobalem a pečte doměkka asi 30 minut. Nechte vychladnout a jablka rozmixujte na jemné pyré. Výrazně ochuťte dalším medem a citronovou šťávou a vmíchejte jemně nastrouhaný zázvor nebo z něj vymačkanou šťávu ( používáte-li mletý sušený, přidejte ho již při pečení).
  2. Dejte zmrazit do plastové krabičky s víkem do mrazničky a během mrazení, jakmile směs začne tuhnout, promíchejte a dejte opět ztuhnout. Opakujte alespoň třikrát, aby se porušily krystaly ledu a pak nechte zcela zmrznout. Před podáváním nechte chvíli povolit, směs naškrábejte lžící nebo promixujte a vraťte zpět na chvíli do mrazničky, je-li třeba. Ze sorbetu pak vytvarujte zmrzlinovou lžící kopečky a podávejte.

reklama

Sledujte celou epizodu