zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Šlehačková mramorová bábovka
Spouštím video za 5s.

Šlehačková mramorová bábovka

Hodnoceno: 19x
Jednoduchý recept se skvělým výsledkem. Přesně takové celý život hledáme – a pokud jde o recept na bábovku, právě jste ho našli :) Nebojte se trošku experimentovat, do těsta můžete přidat nasekané kousky čokolády, větší kusy vlašských ořechů nebo trochu vaječného koňaku.
do 1 hodiny
16 porcí

reklama

Postup

  1. Oddělte žloutky od bílků a žloutky vyšlehejte s polovinou cukru do pěny (ideálně elektrickým šlehačem). Přilévejte smetanu a zašlehejte ji do pěny.
  2. Mouku v míse smíchejte s práškem do pečiva a vmíchejte ji do žloutkové pěny se smetanou.
  3. Z bílků vyšlehejte pevný sníh se zbylým cukrem a vmíchejte ho opatrně po částech do těsta.
  4. Formu na bábovku vymažte důkladně olejem, vysypejte ji strouhankou a nalijte do ní polovinu těsta.
  5. Do druhé poloviny vmíchejte kakao a kakaové těsto nalijte do formy na bílé. Obě vrstvy (světlou a tmavou) lehce projeďte lžící, aby vám vzniklo mramorování.
  6. Bábovku pečte v troubě na 170–180 °C cca 50 minut až hodinu (po padesáti minutách do ní píchněte špejli, a pokud ji vytáhnete suchou, máte hotovo).
  7. Upečenou bábovku zakryjte talířem, vezměte z obou stran chňapkami, překlopte, a měla by se sama na talíř krásně vyklopit. Pokud by nešla vyklopit, stačí formu přikrýt utěrkou namočenou ve studené vodě a nechat chvíli odstát.
  8. Nechte vychladnout a poté posypte moučkovým cukrem.

reklama

Sledujte celou epizodu