návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Salát z pečených chilli paprik se sýrem feta

Hodnoceno: 1x
4–6 porce
do 1 hodiny
Salát z pečených chilli paprik se sýrem feta
Autor: kuchařka Jednoduchý stůl Salát z pečených chilli paprik se sýrem feta
Velmi chutný salát vám připomene dovolenou v Řecku. Pálivé papriky odrůdy Sweet Banana nebo Bullhorn se hodí do toho receptu naprosto přesně, a to pro svoji lehce nasládlou chuť a pouze lehkou pálivost, díky čemuž nepřebijí chuť ostatních ingrediencí.

Postup

  1. Předehřejte troubu s vrchním grilem na nejvyšší teplotu. Papriky podélně rozpulte a narovnejte na pečicí plech, slupkou směrem nahoru, a dejte je pod rozpálený gril. Grilujte je tak dlouho, dokud se na paprikách neudělají puchýře po celé jejich délce.
  2. Přemístěte je do velké mísy, zakryjte potravinovou fólií a nechte stranou zchladnout. Poté odstraňte případné zčernalé části slupky, stonky a semínka. Papriky znovu podélně překrojte na poloviny a vložte je do hlubokého talíře.
  3. V míse spolu vyšlehejte olivový olej a ocet, poté přidejte česnek, oregano, bazalku, kapary a olivy. Dobře promíchejte a vzniklým dresinkem papričky přelijte. Talíř přikryjte potravinovou fólií a dejte do ledničky až do doby servírování.
  4. Těsně před podáváním rozdrobte po povrchu salátu sýr feta a podávejte s listy červené salátové čekanky nebo rokety.

Salát z pečených chilli paprik se sýrem feta  Foto: Salát z pečených chilli paprik se sýrem feta; foto: kuchařka Jednoduchý stůl

Jednoduchý stůl

Jednoduchý stůl Foto:

Svěží a báječné recepty pro každý den

Michele Cranston

Více než sto receptů od rychlých a jednoduchých večeří pro všední den podávaných v obyčejné misce přes rodinná jídla moderního vzhledu až po staré dobré recepty na slavnostní a víkendové pokrmy podávané na jednom velkém talíři pro více lidí dohromady a doplněné o různé přílohy.

Recepty jsou moderní, jednoduché a originální. Na jejich přípravu budete potřebovat pouze dostupné suroviny a přísady, které stačí už jen chytře zkombinovat. Získáte osobité jídlo plné vůní a chutí, které si každý zamiluje. V celé knize najdete spoustu rad a informací, jak nejsnáze dosáhnout správný výsledek – tedy jídlo potěšující všechny smysly.

Vydalo nakladatelství Omega.