Suroviny
- červená paprika (pálivé) 6 ks
- zelená paprika (pálivé) 6 ks
- extra virgin olivový olej 125 ml
- balzamikový ocet 2 lžíce
- česnek (na jemné plátky) 1 stroužek
- oregano 1 lžička
- bazalka 6 velkých lístků
- kapary (propláchnuté) 1 lžíce
- černé olivy (vypeckované) 75 g
- feta 120 g
Postup přípravy
- Předehřejte troubu s vrchním grilem na nejvyšší teplotu. Papriky podélně rozpulte a narovnejte na pečicí plech, slupkou směrem nahoru, a dejte je pod rozpálený gril. Grilujte je tak dlouho, dokud se na paprikách neudělají puchýře po celé jejich délce.
- Přemístěte je do velké mísy, zakryjte potravinovou fólií a nechte stranou zchladnout. Poté odstraňte případné zčernalé části slupky, stonky a semínka. Papriky znovu podélně překrojte na poloviny a vložte je do hlubokého talíře.
- V míse spolu vyšlehejte olivový olej a ocet, poté přidejte česnek, oregano, bazalku, kapary a olivy. Dobře promíchejte a vzniklým dresinkem papričky přelijte. Talíř přikryjte potravinovou fólií a dejte do ledničky až do doby servírování.
- Těsně před podáváním rozdrobte po povrchu salátu sýr feta a podávejte s listy červené salátové čekanky nebo rokety.