Suroviny
- červené pomeranče 3–4 ks
- malá červená cibule, nakrájená na tenká kolečka 1 ks
- sůl a čerstvě namletý pepř
- extra panenský olivový olej 2 lžíce
Postup přípravy
- Pomeranče oloupejte a jejich jádro vyjměte loupacím nožem. Poté pomeranče nakrájejte na 0,5 cm silné plátky, které pak poklaďte na servírovací talíř.
- Na ně rozprostřete kousky cibule.
- Osolte, opepřete a pokapejte olejem.
FILETOVÁNÍ CITRUSŮ Tato technika se používá ke zbavení citrusu blány a bílé dřeně, díky čemuž vám zbyde jen ta nejsladší a nejšťavnatější část ovoce. Pokud chcete, vyzkoušejte si ji již u tohoto receptu místo toho, abyste krájeli pomeranč na kolečka. 1. Odřízněte oba konce ovoce: Vezměte kuchařský nůž a ukrojte tenký plátek na vrchu citrusu, díky čemuž se vám odhalí jeho dužina. 2. Odřízněte slupku a blánu: Ovoce postavte plochou stranou na kuchyňské prkénko. Nožem odshora dolů odřízněte slupku a bílou blánu/dřeň. Takto pokračujte dále, dokud neoloupete celý kus ovoce. 3. Očistěte zbylou blánu: Pokud jsou na pomeranči zbytky bílé blány, oškrabejte ji špičkou nože. 4. Oddělte jednotlivé části: Ovoce držte nad miskou, na každé straně každého dílku proveďte řez, čímž se díl oddělí od membrány a spolu se šťávou skončí v misce pod ním.