návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Salát z červeného pomeranče a červené cibule

4 porce
do 10 minut
Salát z červeného pomeranče a červené cibule
Autor: Saveur - šťastná italská kuchyně Salát z červeného pomeranče a červené cibule
Červené pomeranče, které jsou k dostání od prosince do dubna, tvoří základ tohoto osvěžujícího citrusového salátu. Podávejte ho buď již promíchaný, nebo pečlivě naaranžovaný, přičemž druhá varianta poskytne strávníkům možnost ocenit krásu karmínových plátků pomeranče.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Pomeranče oloupejte a jejich jádro vyjměte loupacím nožem. Poté pomeranče nakrájejte na 0,5 cm silné plátky, které pak poklaďte na servírovací talíř.
  2. Na ně rozprostřete kousky cibule.
  3. Osolte, opepřete a pokapejte olejem.
Reklama
FILETOVÁNÍ CITRUSŮ 
Tato technika se používá ke zbavení citrusu blány a bílé dřeně, díky čemuž vám zbyde jen ta nejsladší a nejšťavnatější část ovoce. Pokud chcete, vyzkoušejte si ji již u tohoto receptu místo toho, abyste krájeli pomeranč na kolečka.
1. Odřízněte oba konce ovoce: Vezměte kuchařský nůž a ukrojte tenký plátek na vrchu citrusu, díky čemuž se vám odhalí jeho dužina. 
2. Odřízněte slupku a blánu: Ovoce postavte plochou stranou na kuchyňské prkénko. Nožem odshora dolů odřízněte slupku a bílou blánu/dřeň. Takto pokračujte dále, dokud neoloupete celý kus ovoce.
3. Očistěte zbylou blánu: Pokud jsou na pomeranči zbytky bílé blány, oškrabejte ji špičkou nože.
4. Oddělte jednotlivé části: Ovoce držte nad miskou, na každé straně každého dílku proveďte řez, čímž se díl oddělí od membrány a spolu se šťávou skončí v misce pod ním.

Saveur: Šťastná italská kuchyně

Z redakce oblíbeného amerického kulinářského časopisu přichází i nová kultovní italská kuchařka, která nabízí 100 receptů z archivů časopisu. Fantastické recepty jsou doplněné krásnými barevnými fotografiemi a zajímavostmi o celosvětově oblíbené italské kuchyni.

Naleznete zde klasické i zcela nové recepty plné typických italských chutí, vůní a ingrediencí – zkrátka vše, co potřebujete k přípravě skvělého italského jídla.

Recepty jsou seřazeny do následujících kategorií: předkrmy, polévky a saláty, těstoviny, rizoto a pizza, maso a ryby, zelenina, dezerty.

Pusťte se do kulinářského dobrodružství s touto klasickou italskou kuchařkou!

Související témata: Malá jídla , Italská kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama